Kiemelt bejegyzés

Változások a honlapon

Közel két év után kompletten megújult a honlapom . Nem mondom, hogy pusztán "ráncfelvarrás" történt, mert attól sokkal több minden...

Figyelemfelkeltő

2020. szeptember 20.

Szemünk fénye

A 21. század egyik legnagyobb kihívása az egészségmegőrzés terén a látás védelme. Az ehhez kapcsolódó „szemiparnak” évi 36 millió (USD) dolláros forgalma van!

A digitális világ, az elektromos képalkotó eszközök életünk minden területén jelen vannak, legyen az munka, tanulás, sport, hobbi vagy szórakozás. Minden háztartásban, minden munkahelyen és minden korosztályban használatban van az okostelefon, a televízió, a tablet, a laptop, a számítógép és folytathatnánk még a sort a digitális kijelzős eszközökkel, gépekkel vagy akár az autók digitális kijelzős műszerfalával.
Ezeknek az ún. kék fényt kibocsátó eszközöknek az állandó használata korábban soha nem látott mértékben terheli szemünket, látásunkat.
Egy átlagos felnőtt napi 11 órát tölt el kék fény előtt, a tizenévesek napi 8 órát, és a 8-12 éves korú gyermekek esetében sem kevés, napi 6 óra az átlagosan kék fény előtt eltöltött idő.
Ehhez képest 2 óránál több már károsító hatásokkal járhat...

A kék fény a szem megerőltetésén túl fókuszálási problémákhoz, alvászavarokhoz vezethet, és hosszú távú káros hatásai is lehetnek. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2000 óta minden év októberében a Látás Világnapján szeretné felhívni figyelmünket a tényre, hogy nem törődünk eléggé szemünk védelmével. A látásromlás megfelelő odafigyeléssel, védelemmel és néhány hasznos gyakorlati tanács betartásával a legtöbb esetben megelőzhető!

Forrás: Forever magazin, Szabóné Dr. Szántó Renáta

Következzen 7 hasznos tipp... azoknak, akik feliratkoznak a hírlevelemre. :)





Nincsenek megjegyzések: