Kiemelt bejegyzés

Változások a honlapon

Közel két év után kompletten megújult a honlapom . Nem mondom, hogy pusztán "ráncfelvarrás" történt, mert attól sokkal több minden...

Figyelemfelkeltő

2021. július 7.

HICC-szabályozás az Európai Unióban

Üzletünk motorja a termékminőség. Az összetevők kiválasztásakor a Forever mindig arra törekszik, hogy a természet adta legjobbat a legújabb tudományos ismeretekkel ötvözze. Emellett igyekszünk az új szabályozási követelmények, mint például a folyton változó európai uniós jogszabályok előtt járni. Éppen ezért időnként mi kezdeményezzük a termékek újratervezését, vagy döntünk úgy, hogy bizonyos termékeket megszüntetünk, ha a globális termékkereslet hiánya nem fedezné az újratervezés költségeit.

A közelgő új uniós jogszabályra való tekintettel az érintett termékeket vagy újratervezzük, és megújult összetétellel térnek vissza, vagy az eladások függvényében megszüntetjük a forgalmazásukat. Ahol alkalmazható, ott elkötelezettek vagyunk a termékek sikeres újratervezése mellett a Ti elégedettségetek érdekében, illetve ezek az újratervezések olyan csekély mértékűek, hogy semmilyen változást nem fogtok tapasztalni a termék teljesítményében vagy minőségében.

1. Milyen összetevőkre vonatkozik az új európai uniós jogszabály?

A HICC (hidroxi-metil-pentil-ciklohexén-karboxaldehid), ismertebb nevén lyral, egyike a kozmetikai termékekben megtalálható, jelenlegi 26 bejelentendő allergénnek. A Forever használ néhány olyan illatanyagot, amelyek az említett termékekben nagyon kis mennyiségben tartalmaznak HICC komponenst. A kozmetikai és testápolási termékekben lévő ezen összetevő európai uniós betiltásának hátterében az áll, hogy egyes használóknál "megnövekedett az allergiás reakciók előfordulása".

A következő termékek összetételét úgy alakítottuk át, hogy az illatanyagból eltávolítottuk a HICC komponenst. Leállításuk egységes időpontja: 2021.08.23
A következő termékeket kifutásuk után nem forgalmazzuk tovább. Jelenlegi formula kivonása a piacról egységesen: 2021.08.23

2. Miként fog ez érinteni Benneteket?

  • A Forever leállítja az előbbiekben említett, jelenlegi összetételükkel rendelkező termékek értékesítését a fentiekben leírt időpontban, mind a Forever Üzleti Partnerek, mind a termékhasználók számára. A termékhasználók ezen időpont után, a termék esetleges lejárati idején belül, a készletük erejéig személyesen továbbra is használhatják a termékeket.

  • Amint több információ áll rendelkezésre a készletelérhetőséggel kapcsolatban, tájékoztatni fogunk Benneteket. Nagyra értékeljük a türelmeteket, miközben a termékek fejlesztésével és a hozzáférhetőségi kérdésekkel kapcsolatos problémákon dolgozunk.
 Részletesen elolvasható az eredeti kommüniké magyar nyelven is!

 

Nincsenek megjegyzések: